Zes nieuwe containerkranen in de Antwerpse haven

(15-12-2016)

 


In 2013/2014 heeft Mammoet 50 containerkranen geassembleerd op een nieuwe terminal op de 2e Maasvlakte tot grote tevredenheid van de opdrachtgever. Dit jaar werd Mammoet, na het uitbrengen van een offerte, opnieuw een project gegund in België. Het betrof  het assembleren

van  6 nieuwe containerkranen voor de Antwerp Gateway. Door de expansie van de containeroverslag was uitbreiding van de capaciteit noodzakelijk.

 

In mei 2016 is gestart  met de assemblage van de 6 ASC containerkranen. De kleinere onderdelen van de kraan, zoals de wielstellen, trappen, platforms en stabiliteitskruizen, zijn over de weg getransporteerd. De zwaardere onderdelen zoals de hoofdliggers, loopkat en e-containers zijn per binnenvaartschip naar  locatie gevaren. Vervolgens zijn de onderdelen uit het binnenvaartschip gelost met  2 mobiele kranen in een tandemlift en vervolgens naar de site getransporteerd. Op site aangekomen, stonden er 2 mobiele kranen gereed, om de onderdelen in een tandemlift van de trailer te hijsen, en direct op positie te installeren. De e-container en de trappen zijn geïnstalleerd met een 100 tons mobiele kraan. Het grootste onderdeel tijdens de assemblage was de loopkat met een gewicht van 40 ton.

Hierna werden de containerkranen gepositioneerd op vooraf geïnstalleerde rails. Voor de stabiliteit tijdens assemblage van elk wielstel zijn speciale supports toegepast. Deze supports zijn eerder specifiek door Mammoet ontwikkeld voor het project op de Maasvlakte en garanderen een stabiele en veilige situatie tijdens de assemblage. Direct na assemblage is in samenwerking met de klant een afname programma afgerond en is gestart met de ingebruikstelling van de elektrische installatie.

 Door het toepassen van de kennis en ervaring uit het project op de Maasvlakte en de constructieve samenwerking met de opdrachtgever was het mogelijk de containerkranen ruim voor planning op te leveren voor in gebruik name.

Mammoet the biggest thing we move is time.

 

  • Zes nieuwe containerkranen in de Antwerpse haven
  • Zes nieuwe containerkranen in de Antwerpse haven
  • Zes nieuwe containerkranen in de Antwerpse haven
< TERUG
© Mammoet Holding B.V. 2017