Inrijden 850 ton shiploader bij de grootste staalproducent van België

(21-12-2016)

Begin 2016 kregen wij een aanvraag van een Turkse opdrachtgever voor het uitvoeren een lokaal transport. Het betrof het transporteren van een nieuw te bouwen portaalkraan op site bij de grootste staalproducent van België.

 

Het project was op zich al uitdagend, gezien de afmetingen en het gewicht van de portaalkraan. Additioneel moesten ook oplossingen bedacht worden om de kadebelasting te reduceren en een stevige helling in dwarsrichting op de transportroute te trotseren. Mammoet slaagde erin, in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en eigenaar van de portaalkraan,  een veilige en passende oplossing te engineeren.

 

Los van een veilige en technisch hoogstaande oplossing moest ook een efficiënte tijdsplanning opgemaakt worden. De kade is één van de belangrijkste bronnen in de aanvoer van grondstoffen en het was dan ook van groot belang de verstoringen door het transport tot een absoluut minimum te beperken om zo de staalproductie niet te verstoren

 

Zeer kort nadat de opdracht werd verstrekt kwamen de voorbereidingen op gang, de eerste operationele activiteiten werden binnen twee weken gestart. Alle activiteiten zoals engineering, projectmanagement, maar ook  de grondverbetering ter plaatse, waren onderdeel van de scope van Mammoet. Daarnaast zijn 4 x 20 aslijnen SPMT (self propelled modulair transporter) en aanvullend hulpmateriaal toegepast om de portaalkraan te verplaatsen.

 

Alle werkzaamheden zijn naar tevredenheid van onze opdrachtgever en de eigenaar van de portaalkraan conform planning uitgevoerd. Mammoet the biggest thing we move is time.

  • Inrijden 850 ton shiploader bij de grootste staalproducent van België
  • Inrijden 850 ton shiploader bij de grootste staalproducent van België
< TERUG
© Mammoet Holding B.V. 2017