Heavy Lift Terminal Schiedam

De Mammoet Heavy Lift Terminal in Schiedam ligt direct aan de Nieuwe Maas in het Rotterdams havengebied en biedt een breed scala aan stuwadoorsactiviteiten.

De Heavy Lift Terminal beschikt in totaal over 900 meter kade met een waterdiepte van 9,5 meter, zowel direct aan de Nieuwe Maas als in de Wiltonhaven. De terminal heeft 20.000 m2 aan opslagterrein beschikbaar. De aanwezige PHB havenkraan heeft een hijscapaciteit van 250 ton. Zelfstandig of in combinatie met eigen drijvende bokken of mobiele kranen is het mogelijk alle soorten hijswerkzaamheden uit te
voeren. Tevens beschikt de Heavy Lift Terminal over een RoRo-kade.

Door de aanwezigheid van het internationale hoofdkantoor van Mammoet kan de Heavy Lift Terminal snel over extra hulpmaterieel, engineeringscapaciteit en over vele soorten kranen, SPMTs, constructiehallen en opslagruimtes beschikken.

Daarnaast biedt de Heavy Lift Terminal ook aanvullende diensten aan. Zo ondersteunt de terminal de offshore-sector onder meer met ombouwprogramma’s voor gespecialiseerde vaartuigen en met het uitvoeren van hijs- en transportwerkzaamheden ten behoeve van de demontage en opbouw van platforms. Mammoet verzorgt ook de overslag naar bevoorradingsschepen, het testen van materieel en het aanpassen van pontons en platforms. Mammoet beschikt over een werf met professionele voorzieningen, om bijvoorbeeld voor onze klanten nieuwe kranen te installeren en te monteren. Een ander sterk punt van de Heavy Lift Terminal is de mogelijkheid goederen op de terminal op te slaan. Deze kunnen vervolgens op afroep just-in-time bij de eindgebruiker of vervolgtransporteur worden aangeleverd. Een voordeel van de Heavy Lift Terminal is dat de havenkraan zich kan verplaatsen met de last in de haak. Daarnaast is er door het grote kraanbereik geen extra ondersteuning van het transport naar de opslagplaats nodig. Dit levert de klanten behoorlijke kostenbesparingen op.

De Mammoet Heavy Lift Terminal biedt haar klanten met dit uitgebreide dienstenpakket een service die in de haven van Rotterdam uniek is.

De Mammoet Heavy Lift Terminal is een gecertificeerde havenfaciliteit, vallend onder de havenbeveiligingswet en werkt in overeenstemming met de gemaakte afspraken volgens de ISPS code.

LET OP! Voor de vestiging Schiedam is het vanaf 1-1-2011 verplicht om de poortinstructie en bijbehorende test te doen. Nadat je geslaagd bent voor de test, print je het certificaat uit zodat je dit aan de poort kunt tonen. Klik hier voor de online test.