Bedrijfsprofiel

Mammoet is specialist in zwaar hijswerk en multimodaal transport. Onze specialiteit is het transporteren, verschepen, plaatsen (horizontaal en verticaal) en het verwijderen van grote en/of zware objecten van en naar elke locatie, te land en te water.

Mammoet bedient vijf belangrijke markten: de petrochemie, de energiesector, de civiele sector, de offshore industrie en maritieme branche. Voor al uw vragen, klein of groot, biedt Mammoet oplossingen op maat. Oplossingen die zich onderscheiden door hun inventiviteit, professionele aanpak, het hoogwaardige materieel en nadruk op veiligheid, kwaliteit en milieuzorg.

Mammoet Benelux

Mammoet Benelux is de tak van Mammoet die zich met het complete dienstenpakket richt op kleine en grote opdrachtgevers in Nederland, België en Luxemburg.

Mammoet’s kernactiviteiten zijn

  • Geheel verzorgde hijs- en transportwerkzaamheden
  • Verhuur van mobiele kranen
  • Multimodale transport- en hijsprojecten van fabriek tot fundering
  • Hijswerkzaamheden i.h.k.v. onderhoud, plant stops en plant uitbreidingen
  • Bergingswerk, wrakopruiming en offshore installatie

Veiligheid altijd voorop

Ongeacht of het om een grote of kleine opdracht gaat, bij Mammoet gaat veiligheid voor alles. Vanwege de risico’s die inherent zijn aan ons werk, hanteert Mammoet, in ieders belang, strenge veiligheidsregels. Onze medewerkers moeten zich daar altijd en overal aan houden. Veiligheid is een speerpunt van Mammoet’s SHE-Q-programma, dat ook is gericht op de zorg voor gezonde werkomstandigheden, het milieu en kwaliteit.

Veilig en verantwoord werken is hecht verankerd in onze bedrijfscultuur en absoluut ‘top of mind’ bij alles wat we doen, ook bij de kleinste opdracht. Kiezen voor Mammoet is kiezen voor veiligheid, kwaliteit en zekerheid. Dat is ook in uw belang als opdrachtgever!

Inventief en innovatief

Elke hijs- of transportopdracht is in zekere zin uniek. Inventief zijn zit dan ook bij ons in het bloed. Iedereen die in de uitvoering werkt, beschikt over de kennis en ervaring om binnen zijn verantwoordelijkheidsgebied de beste en meest veilige oplossing te kiezen.

Goed op elkaar ingespeelde teams zorgen voor een vlekkeloze uitvoering. Voor meer complexe vragen en situaties biedt Mammoet ondersteuning van eigen engineers, die als geen ander in staat zijn hun expertise te vertalen in praktische oplossingen en een optimaal gebruik van de technische mogelijkheden. En mocht er geen bestaande oplossing voorhanden zijn, dan verzinnen wij er één voor u.

Vakopleidingen in onze Academy

Onze riggers (operationele medewerkers) en kraanmachinisten hebben interne trainingsprogramma’s gevolgd die borg staan voor vakmanschap en veilig werken. Ook uw mensen kunnen deze erkende trainingen bij Mammoet volgen. Hiervoor beschikken wij in Schiedam over een volledig uitgeruste Academy waar aan de hand van praktijksituaties geoefend wordt. Zo weet u zeker dat uw mensen de best denkbare opleiding krijgen (zie Academy).