Organisatie

Kenmerkend voor Mammoet is de decentrale organisatie met korte verbindingslijnen naar welk vakspecialisme dan ook. Mammoet heeft regionale vestigingen op het Amerikaanse continent (USA, Canada en Zuid-Amerika), Europa, Afrika, het Midden Oosten en Azië. Elke regio beschikt over een eigen vloot met de meest uiteenlopende kranen, transportwagens, vijzels, sleesystemen, ballastsystemen en ander materieel. Dit betekent dat Mammoet, letterlijk, op korte afstand van klanten bereikbaar is en het benodigde materieel snel kan inzetten.

Daarnaast heeft Mammoet in een aantal landen joint ventures met lokale topbedrijven. Snel bereikbaar en snel inzetbaar, dat vormt de kern van Mammoets klantgericht ondernemen.

We opereren wereldwijd, maar zijn zo georganiseerd dat we altijd flexibel kunnen werken en vertrouwd zijn en blijven met de marktontwikkelingen. Een belangrijk gegeven. Waar we onze opdrachtgevers ook helpen, we vinden dat ze altijd recht hebben op een state-of-the-art product.

Om dat te kunnen realiseren zijn we niet alleen lokaal aanwezig in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië, maar beschikken we daarnaast ook over de business unit Mammoet Global. De spin in het web tussen de holding en de verschillende regio's als het gaat om intercontinentale projecten. Medewerkers binnen Mammoet Global zorgen ervoor dat projecten goed gecoördineerd worden, complexe wereldwijde logistieke operaties goed verlopen en dat het juiste materieel op de juiste plaats kan worden ingezet.

Wat is het resultaat van deze organisatiestructuur? Eenvoudig gezegd stelt het Mammoet in staat – binnen haar vakspecialismen - letterlijk van alle markten thuis te zijn. Enerzijds is Mammoet hoofdaannemer van grote projecten die soms tot de verbeelding van de wereldpers spreken. Met een full-service projectverantwoordelijkheid voor alle vormen van land- en zeetransport, hijswerken en aanvullende diensten. Anderzijds is Mammoet flexibel inzetbaar op regionale en lokale projecten. Mammoet positioneert zich ook daar als full-service contractpartij, maar is ook een toegewijde aannemer voor het verlenen van afzonderlijke diensten. Mammoet is tevens vermaard op het gebied van inkoop, onderhoud en verkoop van hijs- en transportmaterieel.